isolatieactie-alkmaar-2022

Isolatieactie Alkmaar

Woningeigenaren in de gemeente Alkmaar kunnen vanaf 1 januari 2022 profiteren van extra hoge subsidiebedragen.

Afgelopen vrijdag presenteerde Minister Ollogron het Nationaal Isolatieprogramma. Hierin maakte ze bekend dat er vanaf 2022 extra hoge subsidiebedragen beschikbaar zijn waarvan u kunt profiteren.

Update: In verband met de nieuwe coronamaatregelen geven wij het advies telefonisch. Na overleg komt de adviseur uiteraard langs om de situatie ter plekke te inspecteren. Hierbij houdt de adviseur zich aan de op dat moment geldende RIVM richtlijnen.

Vraag adviesgesprek aan

ISDE Subsidie 2022

Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) kunnen woningeigenaren subsidie aanvragen voor o.a. isolatiemaatregelen.

In de gemeente Alkmaar staan veel woningen met een slecht energielabel. Dat is zonde, maar makkelijk te verhelpen met goede isolatie. Dit heeft alleen maar voordelen: minder kou en tocht, lagere energiekosten en CO2-uitstoot, én je bereidt je huis voor op aardgasvrij en energieneutraal wonen. En de kosten? Die verlaag je dus met de extra hoge subsidies voor woningisolatie.

Woningbezitters in Alkmaar kunnen dus vanaf 1 januari 2022 gebruik maken van een zeer interessante subsidie. Om aanspraak te kunnen maken op de subsidie dienen er 2 (of meer) energiebesparende maatregelen genomen te worden. Wij vertellen je hier graag meer over tijdens het adviesgesprek.

Isolatie mogelijkheden

Tijdens het adviesgesprek neemt de adviseur de tijd om u alles te vertellen over producten, technieken, levertijden, garanties en subsidies.

Spouwmuurisolatie is al jaren de meest populaire vorm van woningisolatie. Dit komt omdat het isoleren van de spouwmuren het meeste rendement oplevert ten opzichte van de investering die men moet doen. U kunt hiermee tot 30% besparen op uw energiekosten. Met een terugverdientijd van circa 4 jaar is het de meeste rendabele vorm van isoleren. Naast de besparing zorgt spouwmuurisolatie voor een stijging van het wooncomfort en zorgt het voor een waardevermeerdering van uw woning.

→ Klik hier om een adviesgesprek aan te vragen

Vloerisolatie is ook een rendabele vorm van isoleren en dé oplossing voor koude voeten. In de winter is dit een veel voorkomende klacht en door het goed isoleren van uw vloer heeft u hier geen last meer van. Naast het verhogen van wooncomfort zorgt vloerisolatie voor een besparing van 10-15%. Wanneer uw woning voorzien is van vloerverwarming, kan de besparing zelfs oplopen tot 30%. Vloerisolatie kan op diversen manieren worden uitgevoerd. Welke manier het meest geschikt is, ligt voornamelijk aan uw type vloer en de reden waarvoor u uw vloer wilt isoleren. Een geïsoleerde vloer in combinatie met spouwmuurisolatie zorgt voor een prettig woonklimaat en optimale besparing.

→ Klik hier om een adviesgesprek aan te vragen

Dakisolatie zorgt ervoor dat warme lucht langer in uw huis blijft, dit komt omdat warme lucht van nature stijgt. Met name wanneer de zolder wordt gebruikt als slaapkamer, is dakisolatie zeker aan te raden. Het isoleren van het dak kan afhankelijk van uw woonsituatie zorgen voor een besparing van circa 25%. Daarnaast is een veelgehoorde klacht in slaapkamers zonder dakisolatie dat deze in de zomer als zeer warm worden ervaren. Dakisolatie zorgt ervoor dat deze ruimtes in de zomer langer koel blijven.

→ Klik hier om een adviesgesprek aan te vragen

Bodemisolatie wordt toegepast bij woningen waar vloerisolatie niet aangebracht kan worden. De belangrijkste reden hiervan is dat de kruipruimte te laag is of de algehele bereikbaarheid te beperkt is. Ook bij vochtige kruipruimtes kan bodemisolatie een oplossing bieden, dit doordat bodemisolatie de invloeden van vocht in de kruipruimte tegengaat. Bij woningen waar geen vloerisolatie toegepast kan worden, is bodemisolatie een uitstekende oplossing die zal bijdragen aan de stijging van het wooncomfort en het verlagen van de energiekosten. Bodemisolatie zorgt voor een besparing van 10-15%.

→ Klik hier om een adviesgesprek aan te vragen

HR++ of Triple glas zijn vandaag de dag de standaard geworden wanneer u uw glas laat vervangen. Glas vormt samen met uw spouwmuren een belangrijk onderdeel van de thermische schil. Hierdoor kunt u veel energie besparen en daarnaast dient het ook als geluidsisolatie. Zeker wanneer u momenteel beschikt over ‘gewoon’ dubbel glas (thermopane), maakt u een grote sprong in het verduurzamen van uw woning. Vandaar dat het vervangen van glas ook is meegenomen in de subsidieregeling. Voor Triple glas geldt de voorwaarde dat deze samen met een nieuw isolerend kozijn geplaatst moet worden. De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt in een U-waarde: hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert.

→ Klik hier om een adviesgesprek aan te vragen

Op deze pagina hebben we de belangrijkste informatie over de actie samengevat. Mocht u toch nog vragen hebben? Dan kunt u ons dagelijks bereiken op 085 743 02 55 of chat op deze pagina direct met één van onze medewerkers.

Bekijk onze gratis brochure

  • Alles over de isolatie actie overzichtelijk op één rij

  • Inzicht over de isolatie mogelijkheden

  • Stappenplan voor het aanvragen van advies

  • Een goed overzicht van de prijzen en subsidies

Bekijk de brochure

Vraag hier uw adviesgesprek aan

Vraag vrijblijvend advies aan en isoleer uw woning in begin 2022. Profiteer van de ISDE Subsidie 2022.

Schrijf je in

Bij IsolatieActie kunt u gratis en vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen met een van onze adviseurs. U ontvangt na afloop de offerte.

Wilt u meer informatie of vrijblijvend een afspraak maken? We staan iedere werkdag voor je klaar tussen 9:00 en 17:00.

  • info@isolatieactie.nl

  • 085-7430255