Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie

De spouwmuur werd vanaf 1920 geïntroduceerd en vanaf 1930 verplicht. Dit om vochtdoorslag te voorkomen en een beter binnenklimaat te creëren. In de jaren ’70 werd gestart met het na-isoleren van spouwmuren. Dit ging met wisselend succes.

Tegenwoordig zijn er certificeringen en beoordelingsrichtlijnen opgesteld. Deelnemers aan deze actie kunnen er vanuit gaan dat de werkzaamheden worden uitgevoerd door bedrijven die in het bezit zijn van de juiste certificaten en hun werkzaamheden uitvoeren naar de hoogste BRL’s.

Het isoleren gebeurd stofvrij en werkzaamheden duren vaak slechts één dag.

  • Minimaal 10 jaar garantie op producten

  • In samenwerking met gecertificeerde bedrijven

  • Onafhankelijk en deskundig advies van IsolatieActie

Het isoleren van spouwmuren levert u direct meer wooncomfort op en een lagere energierekening. De investering kunt u vergelijken met een storting op uw bankrekening die u een rendement geeft tussen de 10-12% en dit rendement loopt zoals het nu lijkt rap op.

Voor het isoleren van de spouwmuren zijn de drie meest gebruikte producten Wol, EPS, Foam. Elk product heeft zijn eigen specifieke samenstelling. De één leent zich beter voor een smalle voeg de andere voor een brede spouw. Wilt u af van tocht of wilt u minder geluidoverlast van de drukke weg?

Spouwmuurisolatie is vakwerk. Wij hebben de specialisten voor u uitgezocht en gekozen op basis van kennis, ervaring en garanties.

Informatie opvragen

Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken naar de duurzame mogelijkheden.

De adviseur neemt binnen twee werkdagen contact op.

Type aanvraag

🔒 Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens

Veelgestelde vragen

Ja, mits u een tweede energiebesparende maatregel neemt. Daarnaast komen gemeenten of provinciën de inwoners regelmatig tegemoet met een subsidie voor het isoleren van hun woning. Zo kan men voordeliger investeren in verduurzamen om daarmee te besparen op de energierekening. Wij helpen u graag met kijken naar subsidiemogelijkheden voor uw isolatieproject.

Wilt u weten of u gebruik mag maken van een subsidie? Vraag ons dan kort naar de mogelijkheden. Ook als u nu gelijk geen gebruik kunt maken van subsidie, kunnen wij u in ieder geval informeren over de ontwikkelingen. Zo weet u gelijk wat de mogelijkheden zijn binnen uw gemeente.

Spouwmuurisolatie is de eerste, betaalbare, meest efficiënte stap die vele woningeigenaren zetten voor het verduurzamen van de woning. Het isoleren van de spouw is een manier van isoleren waarbij de open ruimte tussen uw binnen- en buitenmuur, vaak tussen de 3 tot 6 cm, wordt gevuld met isolatiemateriaal. Hiervoor dient u woning uiteraard wel te beschikken over een spouwmuur. Woningen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1980 hebben in de theorie een spouwmuur. Twijfelt u of uw woning ook een spouwmuur heeft? Wij helpen u graag mee.

Het isoleren van uw spouwmuur is altijd maatwerk. Dus zijn de kosten hiervoor sterk afhankelijk van bijvoorbeeld de type woning (hoeveel muuroppervlakte heb je nou echt?), het type materiaal (welk materiaal is het beste voor uw spouwmuur?) of eventuele bijzonderheden aan de woning (moet er bijvoorbeeld een hoogwerker ingeschakeld worden?). Om u toch een indruk te geven van de gemiddelde kosten per type woning, kunt u hieronder een overzicht vinden:

Tussenwoning – 40 / 60 m² – € 750 tot € 1100

Hoekwoning – 60 / 80 m² – € 1100 tot €1400

2 onder 1 kap – 80 / 110 m² – € 1400 tot € 1800

Vrijstaande woning – 110 / 150 m² – € 1800 tot €2500

Op voorhand vertellen welke spouwmuurisolatie het beste is, is lastig. ‘De beste spouwmuurisolatie’ bestaat niet. De meest gebruikte producten zijn wol, parels of foam. Welke type isolatie het beste is voor úw spouw, dat komt naar voren uit een inspectie op locatie. Alleen zo kunnen wij door middel van een endoscopisch onderzoek uw gevel toetsen.

Ook wordt gekeken naar uw persoonlijke voorkeuren. Wellicht dat u bijvoorbeeld een voorkeur heeft naar ecologische producten.

Voorheen waren er weinig tot geen mogelijkheden geweest om een reeds geïsoleerde spouwmuur, bij te isoleren met bijvoorbeeld een nieuw materiaal. Tegenwoordig bestaan er mogelijkheden om een geïsoleerde spouwmuur bij te blazen met verbeterd isolatiemateriaal. Echter, moet er nóg een open ruimte zijn in de spouwmuur. Immers, de ruimte die er niet is kan ook niet bijgevuld worden.

De meest gebruikte producten zijn parels, wol of foam. Ze hebben allemaal omme nabij dezelfde isolatiewaarde.

Spouwmuurisolatie is binnen één dag gerealiseerd en vergt geen verbouwing. Tijdens de uitvoering kunt u gerust aanwezig zijn in de woning. Houd u wel rekening met de geluiden van het boren en inblazen van de isolatie materiaal.

De snelste en meest voordelige manier om het energielabel van uw woning te verhogen, is door middel van spouwmuurisolatie. Nadat u de spouwmuur heeft geïsoleerd maak u een sprong omhoo. Als uw woning een Energielabel D heeft, zorgt het isoleren van de spouwmuren voor een sprong omhoog naar Energielabel C.

Sinds 1 januari 2015 is het verplicht dat u het energielabel laat zien wanneer u het huis wilt verhuren of verkopen. Door spouwmuurisolatie kun je dus een hoger energielabel krijgen waarmee je ook nog eens de waarde van je woning verhoogt. Sinds de invoering van het energielabel is er een steeds groter wordende bewustwording ontstaan over hoe energiezuinig een woning is.