Vloerisolatie

Vloerisolatie

Als we praten over vloerisolatie, dan praten we over het isoleren van de onderkant van de vloer. Hiervoor zijn verschillende materialen en producten beschikbaar. Is er minder dan 50cm ruimte onder de vloer. Dan praten we over bodemisolatie. Ook hiervoor zijn er verschillende producten.

Isoleren doe je om meer warmteweerstand te creëren in de thermische schil van de woning. Hierdoor blijft de warmte, maar ook de kou, op de plek waar jij het wilt. Elk product heeft zijn eigen isolatiewaarde. Hoe hoger de waarde hoe hoger de warmteweerstand. Hoe beter het isoleert.

Zowel vloerisolatie als bodemisolatie wordt uitgevoerd onder toezicht van de certificering en onder de hoogste beoordelingsrichtlijnen.

  • Minimaal 10 jaar garantie op producten

  • In samenwerking met gecertificeerde bedrijven

  • Onafhankelijk en deskundig advies van IsolatieActie

Om er achter te komen welke oplossing het beste past bij uw situatie komt de adviseur langs om een kijkje te nemen onder de vloer. Een toegankelijke kruipruimte is het enige wat van belang is om tot een advies te komen.

Wij adviseren altijd zoveel mogelijk om kier- en naadloos te isoleren.

Toevallig is Veendam een echte isolatiestad. Al jaren wordt vanuit Veendam de isolatiemarkt gedomineerd. Er is geen plaats in Nederland waar zoveel kennis zit als hier. Voor dit project hebben we dan ook een samenwerking met de beste adviseurs en de beste vakspecialisten van het land.

Informatie opvragen

Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken naar de duurzame mogelijkheden.

De adviseur neemt binnen twee werkdagen contact op.

Type aanvraag

🔒 Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens

Veelgestelde vragen

Bij vloerisolatie wordt de onderzijde van de vloer geïsoleerd. Dit gebeurt vanuit de kruipruimte tegen de onderkant van de vloer aan. Vaak neemt men vloerisolatie om de stroom van koude lucht vanuit de kruipruimte tegen te gaan. Er zijn meerdere manieren om de vloer te isoleren. Zo is er ook een mogelijkheid om de kruipruimte te vullen met isolatiemateriaal.

Wij helpen u graag in het adviseren welk vorm van vloerisolatie het beste geschikt is voor uw situatie.

Het isoleren van uw vloer is altijd maatwerk! Neemt u maar eens een kijkje in de kruipruimte. De situatie onder de vloer is erg belangrijk voor de kosten van vloerisolatie. Hoe groot is de vloeroppervlakte? Wat voor type vloer heeft u precies? Wat zijn uw wensen precies? En welke materialen zijn beschikbaar voor uw vloer? Al deze factoren spelen mee bij het opstellen van een offerte voor vloerisolatie. Om u toch een indruk te geven van de gemiddelde kosten per type woning, kunt u hieronder een overzicht vinden:

Tussenwoning +- 50 m² – € 1300
Hoekwoning / 2 onder 1 kap +- 60 m² – € 1600
Vrijstaande woning +- 80 m² – € 2000

Vloerisolatie is zeker zinvol. De constante stroom van koude lucht in de kruipruimte zorgt automatisch voor een koude vloer. Naast de koude vloer kan het voorkomen dat de koude lucht zich ook een weg vindt richting uw woonkamer, met name bij houten vloer is dit het geval. Vloerisolatie is hier de ideale oplossing voor. Vloerisolatie zorgt voor het ‘warme voeten’-effect.

Vloerisolatie wordt altijd tegen de onderkant van de vloer geplaatst. Dit wordt vaak gedaan met een schuim of folie. Net als alle andere isolatiemaatregelen is ook vloerisolatie binnen een dag gerealiseerd, afhankelijk van de vloeroppervlakte.

Op voorhand vertellen welke vloerisolatie het beste is lastig. ‘De beste vloerisolatie’ bestaat niet. Welke vorm van vloerisolatie het beste geschikt is voor uw situatie, komt naar voren uit een inspectie op locatie. De isolatieadviseur neemt een grondige kijk in de kruipruimte, op deze manier toetsen wij uw vloer naar isolatiemogelijkheden.

Wat hierbij ook belangrijk is, zijn uw wensen en voorkeuren. Waarom wilt u eigenlijk isoleren? Aan de hand uw wensen, en de isolatiemogelijkheden, adviseren wij u wat voor u de beste investering is.

Deze vraag kan vooraf erg moeilijk beantwoord worden zonder zicht op de kruipruimte. In theorie is erg belangrijk wat voor u de reden is om te gaan isoleren. Heeft u last van een koude vloer en wilt u het ‘warme voeten-effect’ creëren, dan is het verstandig om te kiezen voor vloerisolatie. Heeft u last van vocht in de kruipruimte, en wilt u specifiek het vochtprobleem aanpakken? Dan is het aan te raden om te kiezen voor bodemisolatie. Daarnaast is de hoogte van uw kruipruimte een belangrijke pijler.

Deze vraag krijgen wij tegenwoordig steeds vaker te horen. Zeker met vloerverwarming is het warmteverlies vanuit de vloer iets om over na te denken. De bedoeling is uiteraard dat de warmte van de vloerverwarming richting uw voeten gaat. Echter, wanneer je de vloer niet geïsoleerd hebt raak je onnodig veel warmte kwijt richting de kruipruimte. Dit is onnodig stoken en puur verspilde energie.

Tegen de vloer aan isoleren is dus noodzakelijk om dit verlies tegen te gaan. Bodemisolatie kan dit rendement helaas niet realiseren.

Houten vloeren zijn prima te isoleren, ondanks wij vaak nog te horen krijgen dat dit niet verstandig zou zijn. Integendeel! Door het vakkundig isoleren van uw vloer, zorgt u er juist voor dat de vloer droog blijft. Aantasting door vocht is dus niet meer mogelijk. Dit geldt ook voor de balken. Het rendement bij houten vloeren ligt ook vooral bij het dichten van de naden en kieren van een houten vloer. Door deze vakkundig te isoleren voorkomt u dat de constante koude lucht vanuit de kruipruimte, zich een weg weet te vormen richting uw voeten.

Vloerisolatie, tegen de vloer aan isoleren, is hiervoor de ideale oplossing.